Istoria noastră

Producător farmaceutic cu o tradiţie bogată, în inima Europei.

    

 

 

1890 – Kahlbaum Laborpräparate

În 1890, Johannes Kahlbaum a fondat compania „Kahlbaum Laborpräparate”, din industria chimică şi farmaceutică. Vechea fabrică a fost amplasată în acelaşi loc în care se află actualele sedii comerciale ale companiei „BERLIN-CHEMIE AG” din Adlershof, Berlin. La începutul secolului al XX-lea, „Kahlbaum Laborpräparat” angajase deja peste 250 de persoane care fabricau în laborator peste 1.000 de produse chimice diferite şi primele medicamente.


1927 – De la Schering-Kahlbaum AG la Schering AG

În 1927, „Kahlbaum Laborpräparat” a fuzionat cu „Schering”, companie care avea sediul în Wedding, Berlin. După aceea, a aparţinut uneia dintre cele mai mari companii din industria chimică şi farmaceutică din ţară şi a fost redenumită „Schering-Kahlbaum AG”.

Doar 10 ani mai târziu, în 1937, compania şi-a modificat întreaga strategie după ce a fost preluată integral de către „Schering AG”. De atunci, compania s-a concentrat asupra fabricării produselor chimice cu specific tehnic, dar şi a produselor a căror pondere farmaceutică era tot mai mare.


1956 – VEB Berlin-Chemie

După sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, fabrica de la Adlershof a companiei „Schering AG” s-a situat în zona de ocupaţie sovietică, adică în Republica Democrată Germană de mai târziu. Ca urmare a dezmembrării, compania a pierdut maşini, echipamente, instalaţii de laborator şi materii prime, dar producţia a continuat totuşi la ordinele administraţiei militare. O mare parte din produse a fost confiscată de forţele sovietice ocupante drept compensaţie. În 1948, fabrica de la Adlershof a fost naţionalizată şi transformată într-o întreprindere publică.

Începând cu mijlocul anilor 1950, compania a figurat ca „VEB Berlin-Chemie”. În anii următori, compania publică a devenit una dintre cele mai mari producătoare de medicamente din industria chimică a Republicii Democrate Germane. Pe lângă penicilină, insulină şi cloramfenicol, „VEB Berlin-Chemie” a fabricat pesticide şi produse de combatere a dăunătorilor, iar mai târziu, inclusiv silicaţi pentru construcţii rezidenţiale şi materii prime destinate industriei textile şi cosmetice.


1990 – Înfiinţarea companiei BERLIN-CHEMIE Aktiengesellschaft (PLC)

Cu puţin timp înainte de căderea Zidului Berlinului, pentru a-şi asigura viitorul, compania a fost transformată într-o societate publică cu capital limitat. Acest lucru a dus, de asemenea, la o reorientare. De atunci, „BERLIN-CHEMIE” s-a specializat exclusiv pe domeniul produselor farmaceutice şi şi-a aliniat producţia astfel încât să respecte standardele internaţionale. În timpul transformării radicale, compania a investit peste 100 de milioane de mărci germane. Odată cu reunificarea, fostei întreprinderi „Treuhandanstalt” i-a revenit sarcina de a vinde nou-înfiinţata „BERLIN-CHEMIE AG”, care a fost scoasă la licitaţie internaţională.


1992 – Vânzarea către „Grupul MENARINI” din Italia

În cadrul procesului de licitaţie internaţională, cea mai mare companie farmaceutică italiană, „Grupul MENARINI”, a achiziţionat „BERLIN-CHEMIE AG” în 1992, înainte de a dezvolta complet mai ales departamentele de marketing şi vânzări, astfel încât compania să poată face faţă provocărilor vremii. În general, „BERLIN-CHEMIE” activează pe piaţa farmaceutică germană din 1993 şi a obţinut succese economice majore din 1994. În ultimele două decenii, „BERLIN-CHEMIE” s-a transformat într-un producător de medicamente care îşi desfăşoară activitatea cu succes la nivel internaţional.

Alte subiecte